Magazin

Bieletă antiruliu stânga față Range Rover Sport 2005-2009

Descrierea produsului

Bieletă antiruliu stânga față Range Rover Sport 2005-2009
COMPATIBIL CU:
LAND ROVER RANGE ROVER SPORT 2005 -2009 Toate motorizarile.
Cum funcționează bieleta antiruliu?

O bieletă antiruliu are scopul de a determina amortizoarele să lucreze egal în viraje. Deși se găsește în mai multe variante de construcție, funcția comună a bieletelor antiruliu este aceea de a asigura menținerea planului mașinii paralel cu cel al solului (cât mai aproape posibil). Într-un viraj strâns, de exemplu, mașina tinde să se încline spre roata din interior, deci aceste roți sunt mai aproape de caroserie. Bieleta antiruliu forțează partea din exterior a mașinii să se lase, apropiind și roțile din exteriorul virajului de caroserie. Rezultatul este acela că mașina este mai aproape de sol, deci centrul de greutate este mai jos și șansele de a te răsturna sunt mai mici, mașina fiind mai stabilă și capabilă de a aborda virajele cu viteza mai mare. După ce ai trecut de viraj, presiunea se reduce și roțile revin la distanța normală față de caroseria mașinii.

Bieleta antiruliu Land Rover RANGE ROVER SPORT are doua mari funcționalități:
-Reduce inclinarea mașinii.
-Reglează balansul mașinii

Limitări ale bieletei antiruliu RANGE ROVER SPORT.
Pe drumuri proaste mașina se va balansa, balansul acesta este cu atât mai mare cu cât bieletele au un diametru mai mare sau o duritate mai mare. O ținută de drum excesiv de rigidă, obținută adesea prin configurarea prea agresivă a bieletelor antiruliu, cauzează ridicarea roților interioare în viraje foarte strânse.Acest lucru poate fi insa folosit si ca un avantaj: la multe dintre mașinile cu tracțiune pe față roata din interior de pe spate se ridica în viraje bruște pentru a limita subvirarea.

Cand trebuie inlocuita o bieleta antiruliu RANGE ROVER ?

Semnele de uzură ale bieletelor antiruliu nu sunt foarte vizibile și nici evidente. Poți cel mult auzi o troncăneală. Doar un mecanic îți poate spune daca e cazul să le înlocuiești. Ele trebuie schimbate pentru ca pot afecta serios comportamentul mașinii în situații limita (prin înclinarea excesivă în viraje – în cazuri extreme se ajunge și la răsturnarea mașinii).

Nu există comentarii încă.

Fii primul care scrie un comentariu “Bieletă antiruliu stânga față Range Rover Sport 2005-2009”